Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

IKLAN

IKLAN

Monday, March 21, 2011

LAWATAN KE TUDM

17hb MAC 2011 (Khamis) - Warga Darul Quran Al-Wildan telah berpeluang melawat Muzium TUDM yang terletak di Kem Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) Sungai Besi, Kuala Lumpur. Lawatan selama 2 jam 30 minit berjaya memberi pendedahan dan ilmu baru mengenai dunia ketenteraan udara buat para pelajar kami. Rombongan kami disambut mesra oleh Leftenan Kolenal Hj Ahmad Affandi Bin Hj.Shuib dan para pegawainya.


Sepanjang lawatan, kami diiringi oleh Kapten Syeikh Zaid bin Syeikh Muhammad yang tidak lokek berkongsi ilmu mengenai bidang ketenteraan. Selain, melawat Muzium TUDM dan Galeri sejarah TUDM yang menempat peralatan dan maklumat terperinci latar belakang TUDM di Malaysia, kami turut dihidangkan tayang montaj mengenai peranan dan tangungjawab TUDM dalam menjaga keamanan negara.


Di samping itu, para pelajar kami turut berpeluang menyertai pertandingan mewarna yang disediakan oleh pihak TUDM secara khas untuk pelajar DQ Wildan sahaja. Pelajar kelihatan seronok dapat menunjukkan bakat kreativiti mereka kepada pihak TUDM apabila nama-nama mereka dipanggil untuk mengambil hadiah.


Detik kepulangan kami diakhiri dengan sesi bertukar cenderahati dari pihak TUDM kepada para pelajar dan guru pengiring DQ WIldan serta dari DQ Wildan kepada pihak TUDM.

Semoga lawatan kali ini, benar-benar dapat menyuntik semangat para pelajar kami untuk fokus dan segera menghabiskan hafazan mereka sebelum menceburi bidang kerjaya yang mereka minati. Allahuma Ameen.


No comments:

Post a Comment